Reformational Philosophy

Research

Maatschappelijk ingebed filosofisch en ethisch onderzoek

 

 

Onze hoogleraren beschikken over christelijk filosofische kennis die maatschappelijk breed wordt gewaardeerd. We stellen deze expertise graag beschikbaar voor maatschappelijk ingebed wetenschappelijk onderzoek. Onze stichting is bereid en in staat om als zogenaamde ‘valorisatiepartner’ op te treden bij onderzoek dat vanuit universiteiten en onderzoeksinstellingen wordt geïnitieerd.

 

Onderzoekers die een onderzoekaanvraag voorbereiden voor bijvoorbeeld NWO of ZonMw kunnen met ons contact opnemen als zij een maatschappelijke partner zoeken voor hun aanvraag. Dat geldt zowel voor innovatief, technologisch, sociaal-wetenschappelijk alsmede voor medisch-ethisch onderzoek op nationaal en / of internationaal niveau. Onze hoogleraren zijn interdisciplinair filosofisch en hebben een internationaal netwerk. En onze stichting is een erkende maatschappelijke organisatie met een breed netwerk in protestants-christelijk Nederland.

 

Partners waarmee we recent hebben samengewerkt zijn o.a. het Rathenau Instituut, de Commissie Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie, het Lorentz Center en de Stichting Christelijk Sociaal Congres. Ook hebben we in opdracht van enkele particuliere partners onderzoeksprojecten gerealiseerd.

 

 

Neem voor onderzoek contact met ons op!